Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті будуть заочно судити росіянина, який готував державний переворот в Україні

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина російської федерації за вчинення дій з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Обвинувачений, як лідер ряду громадсько-політичних об’єднань росії, змовився із двома засновниками українських громадсько-політичних організацій. Разом вони готували антиконституційне захоплення державної влади в Україні.

Фігурант виступав ідеологом відновлення СРСР, єднання трьох “слов’янських” держав з насильницьким приєднанням України до РФ та шукав для цього шляхи фінансування із країни-агресора.

Його спільники, які вже засуджені – член ГО “Український вибір” та уродженець РФ підбирали й залучали в різних областях України осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель та вчинення насильства щодо представників влади.

Під час обшуків у змовників вилучили кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості й силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювало Управління СБУ у Івано-Франківській області.

Читайте також: Займалась поселенням російських бойовиків та допомагала окупантам: СБУ оголосила підозру колаборантці з Херсонщини

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору