Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Калуська прокуратура виплатить чоловікові майже 300 тисяч гривень моральної компенсації

У липні 2018 року директорові Калуського політехнічного коледжу Петрові Гринькевичу інкримінували отримання неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США за поселення в студентському гуртожитку коледжу. Справа тривала три роки й завершилась на користь чоловіка. Тепер йому повинні виплатити близько 300 тисяч гривень моральної компенсації.

Розповідає Інформатор Калуш, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Цього понеділка, 3 квітня, Калуський суд завершив розгляд цивільної справи щодо незаконних дій органів досудового слідства та прокуратури й відшкодування ними збитків мешканцю Калуша.

Справа почалась ще у 2018 році. За словами позивача, його було затримано та поміщено в камеру попереднього затримання в Калуському відділі поліції, а слідчим суддею Івано-Франківського міського суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Тоді чоловіка звинувачували за ч. 3 ст. 368 ККУ“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Обвинувачення не підтвердилося, тож прокурор змінив кваліфікацію правопорушення на ч. 1 тієї ж статті й направив обвинувальний акт до суду.

Після судового розгляду тривалістю 3 роки Калуський суд виправдав чоловіка. Прокурор звернувся до апеляційного суду, проте там вирок суду залишили чинним.

“Хоч виправдувальний вирок і набув законної сили, щодо нього продовжував тривати суд, оскільки прокурор, який не погодився з його виправданням, ініціював продовження розгляду справи касаційним судом, поставивши в касаційній скарзі питання про скасування рішень судів першої та другої інстанції з направленням справи на новий розгляд в суд першої інстанції”, — розповідає пресслужба Калуського міськрайонного суду.

Після розгляду кримінальної справи Верховним Судом було винесено остаточну постанову — завершити кримінальне переслідування чоловіка.

Також Суд оголосив про наявність правових підстав для стягнення моральної шкоди у мінімальному визначеному законом розмірі — 284 527,00 гривень і постановив стягнути ще 29 200,00 гривень за відшкодування суми, сплаченої у зв`язку з наданням юридичної допомоги в межах кримінального провадження та 3000,00 гривень витрат на надання професійної правничої допомоги.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору