Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Куди піти у Франківську 6 квітня

Завтра в нашому місті можна відвідати виставку й концерт класичної музики. Є й заняття для дітей та підлітків.

Пише Інформатор.

12.00 — Виставка “Затоплення // Flooding”

“Затоплення” — це виставка про розмиту історію Станіславова-Франківська та розмова про історичний геноцид, яка відбувається на тлі геноциду нового. Відправною точкою обирається Кривава неділя під час нациської окупації Станіславова, коли за один день було вбито від 6 000 до 10 000 тисяч єврейських мешканців міста. Ідея “Затоплення” виникла ще влітку 2020 року під час дослідження міської історії та її відбитків в просторі міста, а переривчастий процес втілення зайняв майже три роки.

Локація: Асортиментна кімната

17.00 — Курс “Фінансова грамотність для дітей”

Курс фінансової грамотності для дітей навчить дітей правильному поводженню з грошима. Навчить грамотно обирати товари та послуги, та дозволить відкрити таланти, які зможуть стати хорошим стартом у подальшому майбутньому.

Детальніше за посиланням.

Локація: вулиця Січових Стрільців, 10

18.00 — Концерт класичної музики

Соліст — Dominik Cvek (альт), учасник Czech Radio Symphony Orchestra (м. Прага, Чехія). Академічний камерний оркестр “Harmonia Nobile”. Художній керівник та концертмейстер — народна артистка України Наталія Мандрика.

В програмі концерту музика композитора, виконавця-віртуоза на скрипці, альті й віолі д’амур — Карла Філіпа Стаміца (1745-1801) та одного з визначних представників чеської музичної культури XVIII століття — композитора, скрипаля та педагога Францішека Бенди (1709-1786).

В рамках концерту відбудеться аукціон творів пацієнтів першого добровольчого хірургічного шпиталю “Брасс”.

Квитки за посиланням.

Локація: Івано-Франківська обласна філармонія імені Іри Маланюк

18.00 — Презентацiя проєкту “Sustainable Building in Ukraine”

Черговий забудовник обіцяє теплі квартири й двір без авто? Сергій Думик (ГО “001”) вже 2 роки проводить дослідження світових трендів в будівництві й енергетиці. В цьому році стартувало будівництво Першого Прототипу, у Франківську.

Ціль івенту — представлення проєкту, статусу будівництва, обговорення концепції, пошук охочих взяти участь як волонтери, а також і з поширенням ідеї.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору