Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Колега полеглого Артура Піруса просить підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України

Артур Пірус — правознавець, учасник бойових дій на сході України, громадський діяч, голова Галицького районного об’єднання воїнів АТО, член Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім. генерала Романа Шухевича — Тараса Чупринки та ГО “Галицьке районне братство воїнів УПА”. Депутат міської ради Галицької ТГ від УГП, військовослужбовець Національної гвардії України. Колега полеглого просить підписати петицію про присвоєння йому звання “Герой України” (посмертно).

Пише Інформатор із посиланням на сторінку Анни Кучерак-Зорі.

Артур був учасником Революції Гідності. Коли почалась війна, добровольцем пішов захищати державу. Служив в “АЗОВі” та у 50-му полку Нацгвардії України. Після служби захищав права та інтереси учасників бойових дій і їхніх сімей, допомагав їм адаптуватися до цивільного життя. Займався відновленням занедбаних та знищених могил учасників національно-визвольної боротьби за Україну та гідним вшануванням пам’яті всіх героїв, які загинули за Україну. Також Артур був учасником пошукових експедицій, аби визначити поховання закатованих жертв комуністичного режиму. Займався оцифровуванням поховань воїнів ОУН-УПА з їх подальшим каталогуванням.

З початком повномасштабної війни росії проти України 24 лютого 2022 року Артур Пірус знову пішов на захист держави від російських окупантів. Загинув 27 березня 2023 року, у віці 30 років, у бою за свободу та незалежність України у напрямку Кремінної.

Закликаємо підписати петицію про присвоєння Артуру звання Героя України посмертно.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору