Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

На благодійному аукціоні в Коломиї зібрали більше 1 мільйона гривень для ЗСУ

Сьогодні, 6 квітня, у Коломиї провели благодійний аукціон на підтримку наших захисників. До нього долучилися місцеві підприємці, поціновувачі мистецтва та й не тільки. Вдалося зібрати більше 1 мільйона гривень.

Повідомляє Інформатор.

Розпочали аукціон з благословення духовенства та хвилини мовчання за полеглими воїнами. Далі презентували більше 30 лотів.

Ікону Віднайдення Чесної Глави Святого Пророка і Предтечі й Хрестителя Господнього Іоана (середина XVIII століття) надав Керуючий Коломийської Єпархії ПЦУ Єпископ Коломийським і Косівським Владика Юліан. Її придбав мер Коломиї Богдан Станіславський за 110 тисяч гривень. Голова передасть її у фонд музею Гуцульщини та Покуття.

Прапор з особистим підписом Михайла Сидоренка – полковника ЗСУ, командира 10–тої окремої гірсько–штурмової бригади “Едельвейс” придбали за 100 тисяч гривень.

Також серед дорогоцінних лотів була вишивана мапа України “Моя хата всюди” Ольги Луканюк. За цей виріб вдалося виручити 70 тисяч гривень.

Унікальну матчеву футболку Збірної України Олександра Караваєва надали Остап Свищук та Вікторія Ровенчук.

Футболка національної збірної України з футболу, в якій грав Олександр Караваєв з командою Англії на Лондонському стадіоні “Вемблі”. Вже по дорозі до Києва гравці залишили на ній свої автографи Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук, Георгій Бущан, Денис Попов, Олександр Тимчик і сам Олександр Караваєв. За цей унікальний лот віддали 50 тисяч гривень.

Також під час торгів небайдужі підприємці подарували ЗСУ два дрони. Аукціон відбувся за ініціативи начальника районної військової адміністрації Любомира Глушкова спільно з громадською організацією Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору