Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ затримала трьох ворожих агітаторів, які підтримували групу “Вагнера”

Сьогодні, 6 квітня, СБУ затримала трьох ворожих агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні й підтримували групу “Вагнера”. Одного з фігурантів знайшли у Франківську.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Головне управління СБУ в Івано-Франківській області.

Івано-Франківська СБУ затримала проросійського інтернет-пропагандиста, який є уродженцем Ірпеня та мешкає в Бучі. Під час окупації Бучі фігурант із родиною евакуювався в Івано-Франківську область. Натомість у соцмережі він шкодував, що росії не вдалося “звільнити Київ” за три дні та скинути “нацистський режим”.

Агітатор поширював в “Однокласниках” весь набір російських пропагандистських штампів, прославляв військо агресора та вболівав за перемогу рф у війні. Він захоплювався “вагнером”, прігожиним, пушиліним та іншими створеними російською пропагандою “героями” загарбницької війни.Щодо України та українців, а також країн, які підтримують нашу державу у боротьбі проти окупантів, фігурант публікував образливі й глузливі коментарі та меми.

Під час обшуку СБУ вилучила в чоловіка ноутбук із доказами протиправної інформаційної діяльності. Слідчі СБУ повідомили шанувальнику росії про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Йому світить від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Фігуранта затримали, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ в Київській області заблокувала злочинну діяльність переселенки з Маріуполя, яка створила декілька пропагандистських сторінок у соцмережах. Один із анонімних акаунтів був орієнтований на користувачів з країн Євросоюзу: зловмисниця дискредитувала Сили оборони та викривлювала історичні факти про Україну.

На Одещині СБУ затримала місцевого жителя, який в російській соцмережі “Вконтакте” розповсюджував заклики до знищення урядових будівель у Києві та поширював заборонену комуністичну символіку.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області, у м. Києві та Київській області та в Автономній Республіці Крим за процесуального керівництва обласних органів прокуратури.

Читайте також: У Франківську торгували антиукраїнськими книжками: поліція розпочала розслідування

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору