Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Без шлюбу – ні: міські депутати не хочуть ухвалення законопроєкту про цивільні партнерства

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9103 про цивільні партнерства для одностатевих та різностатевих пар. Втім, міській раді Івано-Франківська такий законопроєкт не до вподоби.

Пише Інформатор.

Депутат міської ради Ярослав Дубас виступив зі зверненням, в якому висловив своє невдоволення щодо запровадження інституту цивільних партнерств, “які пропонують прирівняти цивільне партнерство до зареєстрованого шлюбу”. На думку депутата, це активна пропаганда нетрадиційних поглядів і спрямована атака на європейський вибір народу. Реєстрація одностатевих партнерств буде загрожувати здійсненню адекватної демографічної політики.

“Ми вважаємо, що не варто йти в ногу з псевдоліберальними ідеями, бо майбутнє нашої держави має ґрунтуватися на шлюбі жінки та чоловіки”, – прокоментував депутат.

Відтак, він закликав відхилили законопроєкт про інститут реєстрованих партнерств, що, на думку Ярослава Дубаса, несе загрозу для виховання дітей і їхньому моральному стану в такій сім‘ї.

Депутатка “Європейської солідарності” Мар’яна Вершиніна відповіла:

“Я здивована таким зверненням, бо не розумію чим цей законопроєкт може загрожувати традиційній сім‘ї. Сьогодні багато пар живуть разом не у шлюбі, в тому числі чоловік і жінка, народжують дітей тощо. Таким зверненням ви позбавляєте пар права жити в тих стосунках, в яких вони хочуть. І йдеться не лише про одностатеві стосунки”.

За подання до Верховної Ради звернення про відхилення законопроєкту проголосували 27 депутатів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору