Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Бурштинському водосховищі вилучили браконьєрську сітку

На Бурштинському водосховищі державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу  вилучили близько 350 м браконьєрської сітки.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

Також склали акт про вилучення знарядь сітки. Порушників на місці не було, рибу випустили у воду.

“Гірські та передгірські ділянки річок нашого краю є місцем існування, відтворення та міграції до місць нересту лососевих та інших видів риб, в тому числі рідкісних та зникаючих, занесених до Червоної Книги України. Зміна природних властивостей даних водних об’єктів, знищення природніх біотопів, створення небезпеки для довкілля внаслідок порушення правил охорони вод, є кваліфікуючими ознаками суспільно небезпечного діяння, за яке чинним законодавством передбачена відповідальність”, – йдеться у повідомленні.

В межах операції “Нерест” інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу  проводять оперативні заходи на річках та водоймах Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Також інспектори дві автівки, які переїжджали через річку, а це погано впливає на умови відтворення водних біоресурсів та порушує встановлені законодавством обмеження. Двох людей притягнули до адміністративної відповідальності.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору