Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Планують реконструювати історичний сквер у Рогатинській громаді

У Рогатинській громаді планують реконструювати історичний сквер.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Рогатинської міської громади.

На зустрічі міського голови Сергія Насалика, його першого заступника Миколи Шинкаря з очільником Івано-Франківської РВА Олександром Ярощуком та інтелігенцією обговорювали втілення на Рогатинщині історико-патріотичного проєкту “Увіковічення пам’яті генерал-хорунжого Осипа Микитки”.

Осип Микитка – відомий військовий діяч, сотник Українських січових стрільців, генерал-хорунжий Української галицької армії.

Під час обміну думками та попередніх напрацювань учасники зустрічі домовилися про роботу у двох напрямках. Перший – історико-наукове дослідження цієї видатної постаті та збір рідкісних матеріалів, які стануть основою майбутніх наукових конференцій, зустрічей, екскурсів тощо.

Другий – будівництво пам’ятника Осипу Микитці. Його будуть реалізовувати у сквері біля пам’ятника Борцям за волю України.

“Монумент Борцям за волю України споруджений для вшанування пам’яті наших земляків, які боролися за Україну на початку та в середині 20 століття, тому вирішили доповнити його пам’ятником Осипа Микитки, а також зробити наступні кроки для збереження героїчних подій, героїв, творців сучасної історії України”, – йдеться у повідомленні.

Незабаром мають оголосити конкурс з реконструкції скверу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору