Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що відвідати у Франківську Вербної неділі 9 квітня

Завтра, 9 квітня, чимало франківців і гостей міста святитимуть вербові гілочки. А про те, куди можна піти після церкви чи загалом — розповідаємо в нашій щоденній добірці.

Розповідає Інформатор.

14.00 — Передвеликодні посиденьки з Відьмою та Оксанкою

Напередодні свята Великодня ми зберемося, щоб разом з Відьмою створити для себе великодні віночки та з Оксанкою дізнатися про традицію гаївок та спробувати себе в цих іграх і танцях, що закликають весну. А після в строкатій атмосфері будемо розмовляти та куштувати смаколики. Вартість — 300 гривень, реєстрація тут.

Локація: “Між Іншим: Простір”, вул. Довга, 20б

14.00 — Вистава “Людина з довгою тінню”

Камерна сцена – це кімната Франца Кафки. У ній тільки ліжко і шафа, у якій ховаються і з якої виринають численні химери підсвідомості письменника. Усі вони – його жінки, його батьки, випадкові знайомі. Ми дізналися про них із творів, щоденників та листів самого Кафки, які він, до речі, заповідав після своєї смерті знищити. Але вони збереглися. І тепер відкривають для нас те, що він прагнув поховати разом із собою навіки.

Квитки в касі або на сайті.

Локація: Франківський драмтеатр

17.00 — Футбольний матч (Городенка – Надвірна)

Матч 11 туру Чемпіонату Івано-Франківської області з футболу сезону 2022/23.

Народна Команда “Пробій” (м. Городенка) – ФК “Бескид” (м. Надвірна)

Локація: Спорткомплекс “Ураган”

18.00 — Олексій Бобровников “Сіра зона. Початок”. Роланд Бартецко “Сморід війни”

Книга “Сіра зона” про війну, яку бачило дуже обмежене коло людей, багато з яких не дожили до того, щоб розказати свою історію. Драма автора, яка мало не стала трагедією, насичена як кумедними, так і страшними свідченнями про “сірі зони” беззаконня і контрабанди створювані Росією як в Україні, так по інших світах. Згідно теорії автора: створювані Росією навмисно, як прелюдія до анексії територій, необхідних імперії як тіло людини необхідно вірусу, щоб рости.

Роланд Бартецко, німецький військовий доброволець часів воєн з російськими проксі на Балканах, автор книги “Сморід війни”. Книга являє собою збірку історій з військового життя і практичних порад — як вижити на війні — для військовослужбовців на передовій та цивільного населення, зокрема в окупації.

Локація: Підземний перехід “Ваґабундо”

18.00 — Вистава “Гуцулка Ксеня”

За сюжетом, до Ворохти зі США прибувають українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині “свідому українку” і одружиться з нею.

Квитки в касі або на сайті.

Локація: Франківський драмтеатр

Читайте також: Не я б’ю – верба б’є, віднині за тиждень Великдень | розклад богослужінь у Вербну неділю

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору