Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Україна пережила найважчий опалювальний сезон в історії – Укренерго

За оцінкою світового банку й ПРООН масштаби руйнувань є винятковими. Для того, аби відновити першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі “Укренерго”, треба майже 1 млрд доларів.

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу “Укренерго”.

“Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції”, – 

Також написали, що 6 холодних місяців ворог обстрілював енергетичну інфраструктуру. Стріляли по електростанціях і об’єктах магістральних мереж.

Одразу після закінчення тривоги енергетики починали лагодити пошкодження.

Додали про те, що допомагали і європейські партнери:

“Укренерго” вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі”, – написали у пресслужбі.

Наразі ситуація є стабільною. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору