Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Копчене м’ясо, холодець та паска”, — чим на Великдень частуватимуть воїнів у 102 бригаді

Кухар Андрій із позивним “Птах” повторює давню військову приказку — “Ситий воїн — вправний воїн” і ділиться, що в їхніх підрозділах стараються годувати воїнів різноманітно та поживно.

Повідомляє Інформатор Калуш, посилаючись на Інформагентство АрміяInform.

“Із перших страв у нас борщ, капусняк, бульйони курячі та грибні, суп гороховий. Смажимо котлети, відбивні, рибу. Щоразу намагаємось робити різні салати: і олів’є, і дністер тощо. У неділю традиційно готуємо чанахи по-гуцульськи зі свинячими реберцями, квасолею, картоплею та морквою.  Скажу чесно, ще жодна людина від нас не вийшла незадоволеною чи голодною”, — ділиться кухар.

У війську Андрій служить за власним фахом. До повномасштабного вторгнення він працював у одному з ресторанів Косівщини. На передовій йому допомагають ще декілька хлопців: вони прокидаються о 4 годині ранку для того, щоб приготувати на кілька сотень осіб сніданок до 8 години ранку. Їжу доставляють й воїнам на позиціях.

До Великодня планують приготувати домашню ковбасу та холодець.

“Ми ж зробили коптилку, тож тепер ще й м’ясо коптимо. Якраз на Великдень порадуємо наших воїнів. Ще й Паски будемо пекти”, — підсумував Птах.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору