Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківські лікарі спільно з польським професором провели сім складних операцій на серці

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні разом з польським професором Міхалом Зембалою провели сім складних операцій на серці.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”.

Для двох пацієнтів провели заміну частини аорти, натомість встановивши протез. Пацієнти звернулися вчасно, загрози їхньому життю вже немає, вони почуваються добре та проходять реабілітацію в ЦМКЛ.

“Аневризма аорти – захворювання, під час якого аорта (найбільша судина тіла людини) розширюється і при підвищенні тиску може тріснути. Це є великою загрозою для життя і в більшості випадків приводить до смерті”, – розповідають лікарі-кардіохірурги ЦМКЛ.

Для трьох пацієнтів з поєднаними клапанними вадами серця провели протезування клапанів в умовах штучного кровообігу. Вони також почуваються добре.

Загальна втома, виражена задуха, набряки нижніх кінцівок, перебої в ритмі серця – основні симптоми таких захворювань. Операція на клапані серця полягає в його заміні (протезуванні) або ремонті (пластика). Завдяки проведеним операціям покращиться якість та тривалість життя пацієнтів.

Також виконали невідкладну операцію у пацієнта з діагнозом ішемічна хвороба серця, нестабільна стенокардія (біль в ділянці серця в спокої), критичне ураження стовбура правої коронарної артерії (звуження однієї з артерій, що кровопостачає серце на більше, аніж 90%).

“Враховуючи те, що пацієнт в минулому вже переніс інфаркт міокарда, потрібно було діяти якнайшвидше, оскільки в будь-який момент єдина артерія, що кровопостачає серце пацієнта могла закритись, що становило високий ризик для життя хворого. Тому операція була виконана позачергово”, – розповідає Світлана Сарапук.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору