Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Хресна Дорога” на Палаці Потоцьких: у Франківську відкрили виставку до Великодня

Сьогодні, 10 квітня, на території Палацу Потоцьких відкрили виставку, присвячену до Великодня. На стендах розмістили 14 стацій Хресної Дороги, а поряд – картини локальних митців.

Розповідає Інформатор.

Виставка “Хресна Дорога” зроблена у вигляді інсталяції, навколо якої – репродукція серії картин українського художника, маляра, графіка та карикатуриста Осипа Сорохтея.

Священник УГКЦ і мистецтвознавець Віталій Козінчук розповідає, що виставка представляє Хресний Шлях Спасителя.

“Незалежно від рівня культури, він конфесії, кожній людині є близька дорога страждань Ісуса. В ній демонструється життя кожної людини – її злети та падіння. На прохання колективу Палацу я впорядкував тексти до виставки, що мають на меті підняти дух кожної людини, яка сьогодні співстраждає, молиться та вболіває за те, щоб наша держава була вільна та незалежна”.

14 стацій виставки розмістили на чорному та білому полотнах. За словами отця Віталія, це демонструє протистояння добра і зла, світла і темряви. А добро завжди перемагає.

Збоку франківці можуть побачити ще дві виставки “Сакральне мистецтво” від Володимира Сандюка, Михайла Дейнеги та Дмитра Гордіци, а також “Райця” журналіста Володимира Гарматюка. На виставці представлені приблизно 15 робіт. Триватиме вона 2 тижні.

Окрім цього, до 15 квітня на території Палацу проходить Великодній ярмарок. Про це більше читайте на сайті:

На території палацу Потоцьких проходить ярмарок

 

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору