Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Вину не визнала. На Прикарпатті засудили жінку, яка виправдовувала агресію рф

10 квітня Калуський міськрайонний суд засудив 50-річну місцеву мешканку, яка виправдовувала агресію рф. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Калуського міськрайонного суду.

Обвинувачена  виготовляла, поширювала матеріали, де було виправдовування збройної агресії російської федерації проти України. Відповідні дописи жінка поширювала у фейсбуку.

На судовому засіданні жінка не визнала своєї вини. Вона вважає висунуте їй обвинувачення безпідставним та надуманим. Проте не заперечила, що в березні 2022 року опублікувала дописи. Однак, на її думку, вона не виправдовувала агресію РФ проти України і не підривала довіру українців до органів державної влади. Вже в квітні 2022 року вона видалила ті дописи і почала активно критикувала РФ та її спецслужби. Тож просила виправдати її.

Експерт прийшов до висновку, що у матеріалах міститься виправдовування російської агресії в Україні. Суд враховував, що обвинувачена вчинила тяжкий злочин, її дії становлять велику суспільну небезпеку, адже вчинені в умовах воєнного стану на території України.

Суд прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченої неможливе без ізоляції від суспільства і їй слід призначити покарання  – 5 років 6 місяців без конфіскації майна.

Одночасно суд вирішив стягнути 16 612,00 гривень за проведення експертиз. До вступу вироку в законну силу запобіжний захід у виді тримання під вартою обвинуваченій залишено без змін.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору