Багато людей полюбляють вживати сир, тому було створено безліч видів цієї молочної продукції, кожен з яких має свій неповторний смак. Саме це є головною причиною популярності піци чотири сири в сучасному світі. Вона відрізняється дивовижною смаковою гаммою, оскільки в її склад входять пармезан та сир з благородною цвіллю.
Завдяки легкості рецептів, страву можна спробувати приготувати власноруч або замовити піцу у Львові.
Класичні інгредієнти
Весь смак і запах страви залежить від начинки. Зазвичай, готуючи піцу чотири сири, використовуються:
- Сир моцарела – має форму білих м’яких невеликих кульок, які легко плавляться. Відрізняється ніжним вершковим смаком. Зазвичай довго не зберігається, тож його купують в невеликих кількостях.
- Горгондзола – італійський блакитний сир з цвіллю, особливість якого полягає в гострому смаку та ароматі. Схожий на французький сир рокфор. Їх можна замінити на дорблю, який має вершкову текстуру та ніжний смак.
- Пармезан – сир з особливою формою, що має трохи гострий та солоний присмак, який ідеально гармонує з іншими сирами в піці.
Фета – трохи солонуватий сир з легкою кислинкою та насиченим ароматом.
Всі молочні продукти натирають, нарізають кубиками або кружечками та рівномірно розподіляють по всьому тісту.
Втім, є різні кандидати на роль компонента страви – чедер, бринза, фонтіна, едам, проволоне та емменталь, пеккоріно, тільзітер. Отже, сири є більш індивідуальними, ніж загальноприйнятими та кожен може вибрати поєднання на власний смак.
Найчастіше смаколик готується без додавання томату, соусів та помідорів. Тісто повинно бути еластичним і м’яким. Лише в деяких рецептах його змащують тонким прошарком вершкового або томатного соусу. Крім цього, в бортики можна додати м’який сир Філадельфію.
Походження – як зародилась унікальна піца?
Перша піца 4 сири була вигадана багато років тому в місті Неаполь. З тих часів страва користується великою популярністю не тільки в Італії, а й у більшості країн світу. В залежності від індивідуальних смакових уподобань, начинка може змінюватися. Проте гурмани все частіше ласують стравою з чотирма видами сиру.
Не дивлячись на популярність страви, піца 4 сири має менш чітке походження, ніж Маргарита чи Наполітана завдяки своєму очевидному складу. Перші згадки були зафіксовані на початку 18 століття в регіоні Лаціо (Італія).
Не бійтеся експериментувати зі смаками. Для натхнення, обов’язково скуштуйте піцу від ресторану Пронто Піца. Її можна забрати самостійно або скористатися швидкою доставкою. Всі страви будуть приготовані з найякісніших продуктів та свіжих інгредієнтів.
З питань реклами звертайтесь на електронну адресу informator.ivanofrankivsk@gmail.com
або за телефоном +38 (096) 989 60 87.