Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За перший квартал 2023 року Прикарпаття отримало 4 мільйони гривень туристичного доходу

Прикарпаття продовжує вабити туристів своєю природою і відпочинком. Це відображається у збільшенні надходжень туристичного збору, який становить немалу частку в місцевих бюджетах.

Розповідає Інформатор, покликаючись на ДПС в Івано-Франківській області.

За минулий рік туристичний збір нашої області склав 17,9 мільйонів гривень. За перший квартал 2023 року надійшло 4,2 мільйони гривень

За словами керівника податкової служби області Ірини Столярик, із загальної суми надходжень фізичні особи перерахували до місцевих бюджетів 3 мільйони гривень, а юридичні особи – 1,2 мільйони гривень.

Вона також нагадала, що ставки туристичного збору встановлюються рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання у розмірі до 0,5 % розміру мінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

“Органи місцевого самоврядування мають прийняти чи внести зміни до таких рішень до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування прийнятих ставок”, – написали у пресслужбі.

Повідомили й про те, що прийняття адекватних ставок з туристичного збору дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, а в подальшому розбудувати інфраструктуру та відкрити нові можливості для розвитку туризму.

Читайте також: В Івано-Франківську ремонтують двір на вулиці Хмельницького за понад 2 мільйона гривень.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору