Івано-Франківськ До сайту

Мамі полеглого Артура Піруса вручили медаль “За заслуги перед Прикарпаттям”

Матері загиблого воїна Артура Піруса вручили медаль “За заслуги перед Прикарпаттям”.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу голови ОВА Світлани Онищук.

За сумлінну службу у Збройних силах України, вірність військовій присязі, особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України при відсічі збройної агресії російської федерації, прикарпатського воїна Артура Піруса посмертно нагородили медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям”.

Медаль матері героя, пані Вірі, вручила голова Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук. Жінка хоче продовжувати справу сина і допомагати захисникам.

Нагадаємо, Артур Пірус був учасником Революції Гідності, воював на Сході України під час АТО. Після служби став наймолодшим головою Галицького районного об’єднання воїнів АТО, депутатом міської ради Галицької громади та членом Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича — Тараса Чупринки. Захищав права та інтереси учасників бойових дій і їхніх сімей, допомагав їм адаптуватися до цивільного життя. Ініціював проєкт “Відродження”, займався відновленням занедбаних та знищених могил учасників національно-визвольної боротьби за Україну та гідним вшануванням пам’яті всіх героїв, які загинули за Україну.

У перші дні повномасштабної війни добровольцем пішов захищати Україну. Служив в полку “Азов” та у 50 полку Нацгвардії України старшим солдатом, гранатометником. 27 березня боєць загинув на Луганщині. Артуру було 30 років.

Читайте також: Колега полеглого Артура Піруса просить підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com