Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Калуші показали, як повстанці святкували Великдень

У Калуші митці провели історичну реконструкцію “Повстанський Великдень”. 

Повідомляє Інформатор.

Проводили захід у меморіальному комплексі “Криївка Черемоша”. Він розпочався хвилиною мовчання за загиблими, які віддали свої життя за Україну. Представники Калуської влади поклали квіти до пам’ятного знаку.

У реконструкції відобразили побут повстанців, підготовку до свята, процес таємної сповіді в лісі та освячення пасок, які їм приносили місцеві дівчата. Завершили усе спільним виконанням Гімну України та екскурсією з частуванням пасок з чаєм.

Робота над проєктом тривала протягом місяця та була поділена на декілька етапів, каже режисерка Юлія Близнюк. Вона переглянула та дослідила історичні матеріали про життя повстанців. Опісля вибрала основне й разом з командою інтерпретувала все в історичну реконструкцію.

“Чудово, що до нашого часу збереглися тексти вітальних великодніх листівок бійців УПА — народові України. Бо кожне слово неймовірно влучно описує той час та актуальне сьогодні. У ФККіМ навчаються неймовірно талановиті, амбітні та творчі студенти, з якими нам вже доводилося співпрацювати у межах їх навчальної практики”, – каже Юлія.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору