Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“В Івано-Франківську треба збудувати дощовий колектор” – Водоекотехпром

Учора, 18 квітня, в Івано-Франківську відбулася оперативна нарада, на якій гендиректор КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Віталій Савенко поділився, що місто потребує дощового колектора.

Пише Інформатор.

Його треба збудувати в селі Угорники, зробити конструкцію на вулицях Івасюка, Бельведерській, Пилипа Орлика, Мазепи, Дорошенка, Симоненка, Промисловій, а також від міського озера до вулиці Романа Гурика. Окрім того, підприємство потребує трактора з навісним обладнанням і причепом, щоб додатково не використовувати вантажну машину.

Віталій Савенко розповів, що минулого року в місті було встановлено 34 решітки, замінено – 30. Також замінено 7 залізобетонних кілець, 37 люків і 108 метрів мереж дощової каналізації. Відремонтували 72 колодязі, 2752 решіток та колодязів почистили. За перший квартал 2023 року встановлено 4 дощоприймальні решітки, 27 кришок дощоприймачів, 4 каналізаційні решітки, 10 люків, очищено 2305 метрів мережі дощової каналізації, 616 решіток, 136 колодязів і замінено 3 плити перекриття.

Наразі на балансі дільниці дощових мереж налічується 3673 дощоприймачів та решіток, а також 5946 оглядових колодязів. Дільниця використовує таку техніку: трактор з навісним обладнанням, самоскид, гідромашину та асенізаційну машину.

До слова, загальна протяжність мереж дощової каналізації становить 205,083 км, з якої вуличної мережі – 149 км і внутрішньої квартальної – 56 км. Протяжність мереж дощової каналізації, стоки з яких скидаються в господарську побутову каналізацію становить 72,69 км.

Читайте також: На перехресті Довга – Берегова – Північний бульвар зрубають 19 дерев за майже 100 тисяч грн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору