Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ваучер для професійної перепідготовки: як його отримати на Прикарпатті

Де у Франківську заробити 40 000 грн? | Вакансії на 2 жовтня

18 квітня цього року в Коломийській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості охочі отримати ваучер уклали договір з Коршівським професійним аграрним ліцеєм, в якому вони пройдуть перепідготовку за професією “кухар”. На навчання потраплять 19 людей.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Якщо ви хочете пройти перепідготовку за будь-якою з 70-ти професій та спеціальностей, зокрема у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування – можете звернутися до служби зайнятості й отримати ваучер для навчання.

Ваучер – це документ, який видається службою зайнятості особам, які не перебувають на обліку як безробітні, та відповідають певним вимогам. Обирати заклад освіти, в якому бажаєте навчатися, можна самостійно.

Документ видається один раз та дає право безкоштовно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, не більш ніж десятикратний прожитковий мінімум (на сьогодні це – 26 840 грн).

Фінансування програми – від Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

На що можна отримати ваучер:

  • перепідготовка за робітничою професією;
  • підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти;
  • спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Для отримання інформації щодо ваучера можна звертатися до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Контактні телефони та адреси за посиланням.

Читайте також: Гранти на бізнес для ветеранів: нові програми від “єРобота”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору