Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

П’яним вчинив аварію – суд в Івано-Франківську оштрафував працівника ТЦК

Десятого лютого цього року головний спеціаліст командування Івано-Франківського міського ТЦК та СП вчинив ДТП. У його крові виявили алкоголь.

Пише Інформатор з посиланням на постанову міського суду.

Водій “Шкода Октавіа” у нетверезому стані перевищив швидкість та з’їхав з дороги на вул. Надрічній, через що пошкодив своє авто. Проходити тест на стан сп’яніння він відмовився.

У суді працівник ТЦК сказав, що був того дня п’яним, однак транспортним засобом не керував та не вчиняв ДТП, а був лише пасажиром авто, тому просив справу щодо нього закрити. Водночас свідки аварії, чоловік і дружина та її колега, розповіли, що бачили, як водій “Шкоди” врізався в бордюр. Потім підійшли до водія і почули від нього запах алкоголю. Так, як в автомобілі спрацювали подушки безпеки, свідок допоміг керманичу вийти з автомобіля. Від медичної допомоги він відмовився.

На місце аварії приїхала поліція та Військова служба правопорядку. Свідки запевнили, що саме працівник ТЦК був водієм.

Відтак, суд постановив визнати винним у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 124 та ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення.

  • за ст. 124 КУпАП у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень;
  • за ч. 1 ст. 130 КУпАП виді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
  • На підставі ст. 36 КУпАП визначити остаточне адміністративне стягнення у виді штрафу розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
  • Стягнути в дохід держави судовий збір у сумі 536 (п`ятсот тридцять шість) гривень 80 копійок.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору