Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як франківські медики виходили передчасно народженого Артемка

У франківському пологовому розповіли історію Артемка Мельниченка, який народився передчасно. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського пологового будинку.

Артемчик народився 11 лютого 2023 року на 29 тижні вагітності. Тоді хлопчик мав вагу 1300 г та ріст 39 см.  Відразу після народження самостійно дихати ще не міг, легені відкрились тільки частково. Впродовж двох тижнів хлопчик перебував на CPAP.

На стаціонарі в перинатальному центрі мама з дитиною перебували протягом семи тижнів, чотири з них  – в палаті спільного перебування матері і дитини при відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

“Перший тиждень був найважчим. Це був критичний тиждень. Але я  вірила, що все буде добре, що лікарі професіонали і роблять все, що можуть, – розповідає матуся Артемчика Богдана. –  Тиждень за тижнем ставало легше. Лікарі розповідали про стан дитини в найменших подробицях. Відчувалась підтримка і лікарів, і медсестричок. Я відчувала, що дитина в надійних руках і Артемчик має піти на покращення”.  

Зараз з хлопчиком вже все добре, він на грудному годуванні. Росте і набирає вагу. У 2,5 місяці Артемчик важить 2700 г і має зріст  46,5 см.

“Не віриться, що  ми пробули стільки часу в інтенсивній терапії новонароджених. Але я вдячна усім – і лікарям і медсестрам, хто допоміг моєму синочку вижити”, – каже Богдана Мельниченко.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору