Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Творчість у мирний та воєнний час: в Івано-Франківську відкрили виставку живопису, яку створив боєць ЗСУ

Сьогодні в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка живопису Артура Новікова “Рідні барви 4.5.0”.

Розповідає Інформатор.

Артур Новіков з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у ЗСУ. Сьогодні продовжує боронити наші території від російських загарбників. Художник народився 1984 року в Краматорську. Потім навчався у художній школі, а в 2000-му році закінчив художнє відділення Краматорської школи мистецтв №3. Через 5 років отримав диплом Донецького художнього училища за спеціальністю “художник-виконавець та викладач образотворчого мистецтва”.

У 2010 році митець закінчив магістратуру Київського університету ім. Юрія Бугая, після чого доля знову привела його до школи мистецтв №3 в Краматорську — там Артур Новіков став викладачем.

Картини художника зараз розміщені на 2 поверсі музею. На роботах зображене життя до і після початку повномасштабної війни. Зображені Краматорськ, зруйновані міста на Донеччині, загиблі воїни, картина “Жах і біль війни”. А поряд — квіти, натюрморти, будівлі та портрети людей довоєнного життя.

Виставка буде тривати до 25 травня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору