Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Правоохоронці Прикарпаття заблокували ще один канал незаконного перетину кордону

Прикарпатські поліцейські заблокували черговий канал незаконного перетину державного кордону. Організатора злочинної групи затримали.

Повідомляє Інформатор із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

В результаті ефективної роботи слідчих слідчого управління та оперативників управління карного розшуку обласної поліції вдалося зупинити злочинну діяльність групи осіб, яка допомагала незаконно переправляти чоловіків, які підлягали мобілізації, через державний кордон України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Схему незаконного переправлення осіб призовного віку організував 54-річний приватний підприємець з Тисменицької ТГ. Фігурант мав спільника, який вносив неправдиві відомості в інформаційну систему “Шлях”. Така “послуга” обійшлась чоловікові, який підлягав мобілізації, в 5 тисяч доларів США. Спершу він заплатив 2 тисячі доларів авансу, а потім віддав решту суми.

Діючи за вказівками організатора, ухилянт прибув до пункту пропуску “Шегині” у Львівській області, де пересів до автомобіля “BMW” з невідомою особою, щоби виїхати за межі України. Зробити це завадили прикарпатські оперативники, які заблокували автівку й вилучили її з місця події.

Організатора злочинної групи затримали в процесуальному порядку. Під час обшуку в нього вдома конфіскували речові докази, які підтверджують злочинну діяльність чоловіка. Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України й направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

В межах досудового розслідування проводяться заходи щодо встановлення спільників злочину.

Читайте також: Шахрай обдурив франківця на майже 5 тисяч гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору