Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Коли найкраще садити огірки та помідори | поради

Кінець квітня та травень — сприятливі місяці, щоб садити огірки. А ось помідори рекомендують садити у відкритий ґрунт ближче до початку червня.

Повідомляє Інформатор.

Огірок — це теплолюбна культура, його комфортна температура для зростання та розвитку  +14°C +30°C. Сприятливими днями для посадки огірків у травні вважають: 1, 2, 5-7, 12-15, 19, 20, 23, 24, 27, 28.

Щоб огірок проріс, ґрунт має прогрітися до 10°C – 12°C тепла. Загальна температура вночі не має опускатися нижче +10°C, а вдень +16 °C. Огірки люблять зростати на сонці, в захищеному від вітру місці. Краще уникати тих ділянок, де раніше росли гарбузові культури. Перед посадкою радять додати в ґрунт перегній або компост із розрахунку два відра на метр квадратний.

Щоб посадити огірки, треба:

  • зробити в ґрунті борозенки завглибшки два – чотири см на відстані 70 см одна від одної;
  • борозни зволожити та заповнити насінням з відстанню у 5–10 см;
  • присипати насіння ґрунтом і полити ділянку;
  • також після посадки можна встановити опори, що полегшать збирання врожаю.

Що стосується розсади помідорів, їх треба садити, коли земля добре прогріється. Має бути безморозна погода вночі, температура повітря не нижче +15°C, а ґрунт прогрітий до +10°C на глибину 10 см.

Перед тим як садити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, треба полити рослини за годину до пересадки. Викопати лунки та наповнити кожну добривом. Це може бути зола дерева, подрібнена яєчна шкаралупа, лушпиння цибулі або 1 ч. л. суперфосфату.

Лунки також потрібно полити. Далі перекласти сіянці з грудкою землі в ямку так, щоб коріння звисало вниз. Присипати кореневу систему пухкою землею, ущільнюючи ґрунт, і знову полити водою. Але не перелити лунки. Низькорослі помідори треба садити на відстані 60 см у міжряддях та 30-40 см між рослинами. Для високорослих помідорів відстань між лунками має бути 50 см, а між рядами — 70 см. Також розсаду потрібно садити в шаховому порядку, щоб було достатньо місця для формування кущів.

Читайте до теми: Посівна кампанія на Прикарпатті триває — посадили вже майже половину запланованих овочів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору