Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Військовослужбовці при пораненні можуть отримати додаткові виплати

Військові, які отримали поранення при захисті України, лікуються в стаціонарних медзакладах та проходять реабілітацію, мають право на отримання виплат.

Пише Інформатор з посиланням на Регіональний центр з надання БВПД в Івано-Франківській області.

Окрім місячного грошового забезпечення, поранені військові можуть отримати додаткову допомогу до 100 тисяч грн. Сто тисяч гривень можуть одержати захисники, які отримали важке поранення і перебувають у відпустці за станом здоров’я. Тоді за постановою військово-лікарською, лікарською чи медичною можуть отримати кошти (сума виплачується кожного дня, приблизно по 3300 грн у день).

Тобто всі військові, які отримали поранення, лікуються у стаціонарних медзакладах, проходять реабілітацію, в тому числі за кордоном, мають право на грошове забезпечення та виплату 100 тисяч грн до виписки з лікарні.

Ті військові, які отримали важке поранення, мають право на виплати і після виписки з лікарні – поки перебувають у відпустці за станом здоров’я.

Якщо внаслідок військовим встановлюється інвалідність або часткова втрата працездатності (без рупи інвалідності), можна отримати одноразову грошову допомогу. Її розмір залежить від обставин отримання поранення, групи інвалідності або ступеня втрати працездатності.

У разі виникнення додаткових запитань, звертайтеся за телефоном: 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

Читайте також: Тепер воєнкомів із тилу направлятимуть на фронт — Президент України\

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору