Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Салати, які варто спробувати: що приготувати для пікніка

У Франківську все частіше світить сонечко на вулиці, значить можна готуватися до перших цьогорічних пікніків. Але що робити, якщо шашлики їсти не дуже хочеться? Тож можна приготувати легенькі салати, якими буде приємно поласувати біля річки або в лісі.

Інформатор Коломия поділиться з вами інгредієнтами.

Грецький салат з редискою

Для цього салату треба придбати пучок салатного листя, огірки, помідори, редиску, маслини, фету, кілька гілочок петрушки та базиліка, сіль, перець, італійські трави. Всі інгредієнти порізати, додати спеції, олію, сік лимона і перемішати.

Заправити салат можна оливковою олією, додавши трішки лимонного соку та лимонної цедри.

Салат з овочів і квасолею

Він чудово підійде для тих, хто любить боби. Тут потрібно взяти консервовану квасолю, ріпчасту цибулю, болгарський перець, часник, зелень кінзи, волоські горіхи, хмелі-сунелі та сіль. Для заправки салату підійде рослинна олія.

Інгредієнти подрібнити, приправити спеціями, додати олію і перемішати.

Капустяний салат з перцем і селерою

Для приготування треба купити солодкий перець паприка, капусту білокачанну, огірок, селеру (стебла) та лимон. Овочі нарізаємо, змішуємо, заправляємо рослинною олією і соком лимона.

Пряний салат з тунцем і овочами

І останнім в добірці є салат із тунцем. Для його приготування знадобиться червона квасоля, салатне листя,  консервований тунець, каперси або маслини, помідори чері, солодкий перець, червона цибуля, кунжут, мелений перець. Для заправки необхідна оливкова олія та соєвий соус.

Листя салату треба порвати, овочі порізати. Салат заправити олією, змішаною з соєвим соусом.

Інформатор бажає вам чудового виїзду на природу і смакування улюбленими стравами.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору