Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зросте ціна за газ чи ні: очільник Нафтогазу дав відповідь

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” залишила ціну на газ такою, яка вона є зараз. Це стосується побутових клієнтів.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу компанії.

У газовиків є тарифний план “Фіксований”. Керівницьвто вирішили продовжити дію цього плану, в якому ціна за кубічний метр становить 7,96 грн (з ПДВ).

“Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення було прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні”, – розповів очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Також додали, що компанія безперебійно та стабільно забезпечує газом понад 12,4 млн українських домогосподарств за цим тарифом.

“26 квітня 2023 року, в межах підготовки до наступного опалювального сезону 2023/2024, НАК «Нафтогаз України» вийшла на Українську енергетичну біржу (УЕБ) та закупила 1,6 млн куб. м природного газу в приватних українських видобувників. Відповідно до результатів торгів середньозважена ціна купівлі ресурсу квітня у підземних сховищах газу (ПСГ) становить 10 972 грн за тис. куб. м без ПДВ, середньозважена ціна купівлі ресурсу травня на віртуальній торговій точці (ВТТ) склала 10 767 грн за тис. куб. м без ПДВ”, – додали у пресслужбі.

Період дії тарифу “Фіксований” складає: з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно.

Читайте також: Розпочався ремонт дороги Рожнятів-Вербівка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору