Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від домашнього насильства постраждали 188 жінок та 35 чоловіків

В Івано-Франківську мобільна група поліції виїжджала 500 разів на повідомлення про домашнє насильство. Половина звернень підтвердилась.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Загалом від домашнього насильства постраждали 288 мешканців. Це 188 жінок, 35 чоловіків та 65 дітей.

За кожним фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушники були притягнуті до відповідальності. Так, склали 196 адміністративних протоколів за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також  винесли 173 термінові заборонні приписи щодо кривдників, слідчі розпочали 20 кримінальних проваджень.

Поліцейські Івано-Франківщині закликають людей не замовчувати факти домашнього насильства. Насильством можна назвати будь-які умисні дії проти людини, які порушують її права і свободи, заподіюють шкоди моральному, фізичному чи психічному здоров’ю.

Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняють такі правопорушення – не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору