Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рятувальники, поранені на війні, будуть проходити реабілітацію у хірургічному шпиталі 

Учора, 3 травня, начальник ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький та директор Першого добровольчого хірургічного шпиталю ”БРАСС” Станіслав Онищук підписали договір про співпрацю та координацію. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС в області.

Відтак рятувальники, поранені на війні, будуть проходити реабілітацію у хірургічному шпиталі.

Керівник добровольчого шпиталю Станіслав Онищук прийняв рішення відкрити госпіталь після початку повномасштабного вторгнення. До цього він проходив курси медичної підготовки в умовах війни від “Штабу оборони Прикарпаття”. Там і почав спілкуватися з військовими, здебільшого з підрозділу “Азов”. Тож коли наступило 24-го лютого — Станіслав запропонував допомагати бійцям з пораненнями та іншими травмами.

Лікування у цьому шпиталі – повний цикл фізичної та психологічної реабілітації хворих. Тут є артроскопічна стійка -це набір інструментів, який дозволяє виконувати операції внутрішньосуглобово.

Раніше безкоштовно отримати медичну допомогу тут могли військові, переселенці, які отримали травми, а від учора мають змогу отримати безкоштовно допомогу і працівники системи ДСНС, які травмувалися під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Читайте також: Рік після створення: як військові та переселенці проходять реабілітацію в добровольчому хірургічному шпиталі “БРАСС”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору