Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті відкрили підрозділ добровільної пожежної команди, який допомагатиме 1,5 тисячі людей

Сьогодні, 5 травня, в селі Брустори на Косівщині відкрили підрозділ добровільної пожежної команди, який буде допомагати 1,5 тисячі місцевим мешканцям у гірській місцевості.

Розповідає Інформатор, посилаючись на ДСНС області.

Наразі чергувати в новоствореному підрозділі заступило п’ятеро добровольців, жителів села Брустори.

Немає опису світлини.

Підрозділ створений завдяки співпраці місцевої влади та підтримці ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, яке надало для потреб підрозділу спеціальний одяг та спорядження, а також пожежний автомобіль підвищеної прохідності.

Як зазначив начальник ГУ ДСНС України в області Володимир Чернецький:

“Підвищити рівень пожежної безпеки у сільській місцевості можуть лише самі територіальні громади шляхом створення добровільних протипожежних формувань, спираючись на передовий досвід створення таких формувань за кордоном, де посадовцям місцевого самоврядування та громадським активістам передаються знання та уміння для активізації роботи зі створення у територіальних громадах добровільної пожежної охорони. Та й зрештою, саме світовий і європейський досвід свідчить, що за такими місцевими пожежними командами і добровільними пожежними дружинами – майбутнє”.

Немає опису світлини.

До слова, станом на сьогодні на Прикарпатті створено 35 підрозділів місцевої пожежної охорони та 11 добровільних пожежних команд.

Читайте також: Сьогодні вночі в Івано-Франківську сталися дві пожежі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору