Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Попи з УПЦ МП намагаються дискредитувати Україну на міжнародній арені

1 травня керівники УПЦ МП направили делегацію до Польщі. До складу ввійшли архієпископ Віктор (Коцаба) та довірена особа митрополита Онуфрія Микола Попеску.

Інформатор розповідає деталі.

Обоє делегатів відповідають за російську пропаганду. Ділянка роботи архієпископа Віктора – поширення російських наративів на міжнародних майданчиках ООН, ОБСЄ, ПАРЄ. Микола Попеску дбає про недопущення визнання Румунською православною церквою автокефалії ПЦУ, він був одним з наглядачів Онуфрія за проведенням протестів у Києво-Печерській Лаврі.

Візит делегації заплановано до Люблінської єпархії. Там запланована зустріч з митрополитом польським Савою та передати через нього патріарху рпц кирилу (гундяєву) інформацію про критичну ситуацію з УПЦ МП.

Перед від’їздом до Польщі Коцаба організував візит до своєї єпархії делегації місії ООН з прав людини, яка з 2 травня почала перевіряти в Україні дотримання релігійних прав і свобод. Двоє представників цієї місії ООН мають зв’язки з рф. Георгій Калягін має паспорт громадянина рф, а Олександр Костилев у московській області використовував автомобіль БМВ, який належить російській страховій компанії СПАО “Ингосстрах”.

Більше про це читайте за посиланням на “Інформаційний спротив”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору