Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Архітектори з усього світу готові подати проєкти реставрації будівель на вулиці Лук’яненка

В Івано-Франківську відновили міжнародний конкурс на концепцію реставрації з пристосуванням будівель на вулиці Левка Лук’яненка, 14-16.

Повідомляє Інформатор.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Артур Прокіпчук вчора під час дискусії “Куди прямує архітектура міста?”. З його слів, наразі зареєстрували 97 заявок з усього світу. Учасники із 40 країн.

“Це було б великим плюсом для конкурсу і репутації міста, що можемо провести конкурс на такому рівні і залучити крутих архітекторів”, – казав він.

Останній термін реєстрації – 1 червня. Останній термін подачі робіт на конкурс – 1 липня цього року. Оголошення результатів конкурсу – 8-10 липня.

Конкурс організовує Департамент містобудування та архітектури. Його оголосили у 2021 році, однак відклали через повномасштабне вторгнення. Відповідальний секретар – Андрій Назаренко. Координатор – Артур Прокіпчук.

Трохи історичної довідки. Будинок № 14 зведений у 1843 році. Колись тут був окружний шляхетський суд, повітове староство, а за совітів – школа робітничої молоді. У 1996 році – Західноукраїнський економіко-правничий університет.

Будинок № 16 спорудили у 1870-тих рр. Тут знаходилася єврейська школа, а потім гімназія. За радянської влади тут була середня школа № 5, пізніше — № 9. Будівлю добудовували.

До теми: Сліди євреїв в історії Станіславова | фоторепортаж.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору