Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На перехресті вулиць Галицької, Василіянок та Північного Бульвару інша циклограма світлофора — що змінили

В Івано-Франківську завершили зміни до режиму роботи світлофора на перехресті вулиць Галицької, Василіянок та Північного Бульвару. 

Пише Інформатор з посиланням на заступника міського голови Михайла Смушака.

Остаточні зміни були зроблені на цих вихідних. Тепер циклограма виглядатиме так:

  • більшість лівих поворотів будуть безконфліктними;
  • час для руху з вулиці Василіянок праворуч на вулицю Галицьку, і у зворотному напрямку буде збільшено вдвічі. Тепер зелений сигнал світлофору для цих потоків буде вмикатися у двох фазах .
  • також у двох фазах одного циклу горітиме зелене світло для водіїв, що рухаються з Бульвару прямо на вулицю Василіянок;
  • водії, що рухаються від ТЦ “ЦУМ”, з вулиці Василіянок та з Північного Бульвару отримають повноцінні, безконфліктні фази для проїзду, а пішоходи та велосипедисти – зручні фази для перетину дороги.

Причиною змін до режиму роботи світлофора стали збільшення потоку транспорту з Василіянок на Північний бульвар і навпаки; запуск тролейбуса №5; затори в години пік у сторону Пасічної; пріоритетний лівий поворот з вулиці Галицької на Василіянок.

“Окрім того, ми ставили перед собою завдання усунути або мінімізувати ризики пов’язані з конфліктними фазами. Адже питання безпеки для нас пріоритетне. Сподіваємося, усі учасники дорожнього руху оцінять запропоновані нововведення. Ми зі свого боку також будемо спостерігати за поведінкою водіїв, велосипедистів та пішоходів та готові вносити корективи в часові рамки роботи світлофора, якщо буде така потреба”, – зазначає Михайло Смушак.

Фото ілюстративне

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору