Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кабмін спростив реєстрацію нових авто | за що не доведеться платити

Уряд спростив реєстрацію нових автомобілів. Так, не потрібно платити за послуги нотаріуса та видачу тимчасових транзитних номерів.

Повідомляє Інформатор.

Як йдеться у постанові Кабінету Міністрів № 437 від 2 травня 2023 року, за бажанням власника державна реєстрація нового автомобіля може проводитися продавцем цього транспортного засобу на підставі заяви, поданої від імені власника.

Тож відтепер не потрібні нотаріальні доручення на реєстрацію авто від власника. Останній в договорі має право вказати особу, якій довіряє зареєструвати авто.

“Якщо транспортний засіб не доставлятиметься до місця його державної реєстрації своїм ходом, номерний знак для разових поїздок або номерний знак “Транзит” видається його покупцеві за бажанням”, – також йдеться у постанові. Тобто порядок отримання транзитних номерних знаків під час реєстрації нового авто теж спростили.

Коли номерний знак для разових поїздок або номерний знак “Транзит” на продане нове авто не видавався, то в акті огляду реалізованого автомобіля та в оформленому в електронному реєстрі акті приймання-передачі робиться відмітка “Не видавався”. Тож платити за транзитні номери покупцю не доведеться.

Постанова набирає чинності через три місяці з дня її опублікування.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору