Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У франківській поліклініці №3 відкрили й освятили маніпуляційний кабінет й інклюзивну вбиральню

Сьогодні, 16 травня, в поліклініці відкрили оновлений маніпуляційний кабінет та інклюзивну вбиральню. Обидва приміщення були необхідними для закладу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Перший об’єкт – маніпуляційний кабінет, в якому надають 2 види послуг: вранці до 10-ї години тут забір крові на різноманітні біохімічні аналізи, а протягом робочого дня тут виконуються маніпуляції: внутрішньом’язеві, внутрішньовенні. Там є можливість прокапати пацієнта, якщо є така ургентна необхідність. Цей кабінет є капітально оновлений. Тобто тут зроблений ремонт, повністю оновлене все обмеблювання, упорядкування, всі маніпуляційні столики. І другий об’єкт – це вбиральня для інвалідів. Такого об’єкту тут не було. На першому поверсі є вбиральня, яка не пристосована для людей з інвалідністю. Практично це було викликом минулих років його зробити. І станом на сьогодні ми його завершили”, – розповідає директорка Центру первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук.

У вбиральні поставили дистанційні сушарки для рук, дистанційні дозатори для мила й досить низько встановили кнопки зливу. Таким чином, тут людині на візку буде зручно й безпечно.

До нас приходять такі пацієнти з особливими потребами. І це є першою необхідністю для людей. Щоби воно було в нашому приміщенні, звичайно. І на майбутнє, на жаль, це буде для нас великою потребою. Судячи з того, що в нас в країні війна“, – каже в.о. начальника поліклініки №3 Інна Масна.

Медсестра Ольга Логаза, яка працює тут понад 40 років, розповідає, що оновлення кабінету це не тільки зручність, а й можливість швидше виконувати маніпуляції для лікаря. “І це однозначно буде комфортно хворим. Тому що зручне крісло, зручні тапчани, і просто людина, зайшовши в такий красивий сучасний кабінет, зразу настрій піднімається. І вона виходить з посмішкою“, – додає вона.

На відкритті кабінету й вбиральні побував міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук, а також священник, який традиційно освятив приміщення.

Читайте також: В Івано-Франківській міській дитячій лікарні оновили палату

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору