Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ викрила шістьох блогерів, які знімали роботу ППО під час обстрілу Києва — їм загрожує в’язниця

Служба безпеки встановила особи шістьох киян, які знімали на фото та відео роботу сил ППО під час обстрілу Києва 16 травня.

Розповідає Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ.

Відповідні фото- та відеоматеріали фігуранти розмістили у своїх соцмережах, після чого їх активно “підхопили” телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. В числі останніх були ресурси, що підконтрольні спецслужбам рф.

У поширених матеріалах також було видно результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи ППО. Окрім цього, працівники СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони. Такі камери перебували на балансі декількох столичних комерційних структур, а доступ до файлів був у широкого кола користувачів.

Відтак, СБУ вилучила мобільні телефони блогерів і комп’ютерну техніку, які вони використовували для поширення забороненого контенту. Наразі зареєстроване кримінальне провадження.

Тепер зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення. Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів.

Читайте також: Офіцерові з Прикарпаття, який побив підлеглого, загрожує від 8 років за гратами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору