Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Руська трійця” сьогодні одягнула вишиті сорочки

В Івано-Франківську сьогодні, 18 травня, пам’ятник Руській трійці вбрали у вишиті сорочки.

Розповідає Інформатор.

Пам’ятник вже не перший рік одягають у традиційний вишитий одяг. Цей рік не виняток. Приурочують акцію до Дня вишиванки, що відзначається сьогодні.

Нагадаємо, що Руська трійця – це галицьке літературне угруповання, яке очолювали Маркіян Шашкевич, Яків Головацький та Іван Вагилевич. На початку 19 століття угруповання розпочало на західно-українських землях національно-культурне відродження.

Пам’ятник в Івано-Франківську встановили в 2013 році. Сьогодні в скверику поблизу пам’ятника співали патріотичні пісні та розповідали вірші. Фрагмент дивіться на нашій фейсбук-трансляції.

Окрім цього, презентували карту Івано-Франківської міської ТГ, яку виготовив Департамент молодіжної політики та спорту спільно з Вищим професійним художнім училищем №3.

Директор департаменту Віталій Матешко розповідає, що з цієї картою зараз подорожують по селах громади:

“Дуже цікаво бачити, коли мешканці вгадують, яке їхнє село, якого розміру, або говорять цікаві версії, що це. Ми хочемо, щоб за допомогою цієї карти ми були більш об’єднані, намагались знаходити цікаві можливості для співпраці, зокрема з молодіжним середовищем і щоб розуміли, що разом ми можемо зробити багато”.

До слова, сьогодні дітки також доєдналися до розфарбовування карти.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору