Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Городенці відкрили цілодобовий гінекологічний кабінет

У Городенці відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Тут цілодобово і конфіденційно надаватимуть допомогу професіонали, які пройшли навчання. 

Повідомляє Інформатор.

Гінекологічний кабінет призначений для жінок, які постраждали від гендерно-обумовленого насильства, а також для жінок з інвалідністю. Також тут надаватимуть психологічну допомогу.

Ініціатори створення кабінету – “Український жіночий фонд” за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії за сприяння ГО “Центр Рівних можливостей”.

Цей проєкт охоплює 20 міст у шести областях України. На Прикарпатті безбар’єрні гінекологічні кабінети функціонуватимуть у Городенці, Коломиї, Надвірній та в Івано-Франківську.

“Тут окремий вхід задля забезпечення цілодобової, конфіденційної допомоги з огляду на потреби жінок. Прикметно, що послуги надають безплатно.  Обладнання в кабінеті інклюзивне та зручне для жінок з інвалідністю. Тут просторо, забезпечено доступ для пацієнток на інвалідних кріслах, є пересувна ширма, що дозволить жінкам почуватися комфортно. Саме гінекологічне крісло – електрично кероване, з пультом управління, може пересуватися по кабінету, змінювати положення, тобто це кріслом-трансформер, що буде зручним для огляду маломобільних жінок”, – каже представниця ГО “Центр Рівних можливостей” Діана Торконяк.

Місія кабінету, аби кожна вагітність була бажаною, аби жінки дбали про своє здоров’я. А також, щоб усім жінкам ця послуга була доступна і щонайменше викликала фізичний та психологічний дискомфорт.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору