Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Історія міста через літературу: у Івано-Франківську покажуть фільм з Тарасом Прохаськом та Юрієм Андруховичем

Завтра, 21 травня, в Івано-Франківську відбудеться презентація фільму «Станиславів — Івано-Франківськ». Картина розповідає про історію міста в думках і спогадах двох митців: Тараса Прохаська та Юрія Андруховича.

Ділиться Інформатор.

Автор картини – студент 3-го курсу університету Карпенка-Карого Борис Малюга. Приїхав до Франківська з Києва, оскільки це місто, як і його люди, надихнули хлопця:

“Я відчуваю спорідненість з Франківськом. Я сам з Тернополя, і Станиславів був завжди поруч, але я нічого про нього не знав. Вирішив вивчити історію міста і всі його деталі, аби згодом розповісти про те, що найбільше вразило”.

Студент захоплюється українською літературою. Сам пише вірші та організовує книжкові клуби в Києві. Ділиться, що спочатку мріяв познайомитися з Тарасом Прохаськом, бо вважає його генієм сучасності. Коли ж ця мрія стала реальністю і вдалося побувати у самому Івано-Франківську, Борис поставив перед собою ціль – розповісти про місто та його людей так, як це ще не робилося до нього. Додатково поспілкувався з Юрієм Андруховичем  і для розповіді про місто обрав напрямок літератури і зародження “Станіславського феномену”:

“Прохасько і Андрухович якось по-особливому резонують зі мною. Вони – дуже хороший приклад справжнього українського митця та інтелектуала, який в часи війни працює на своєму фронті. Герої ще й провідні лідери слова. Їхні тексти для мене завжди слугували певним орієнтиром в літературі та житті”.

Інформатор був присутнім на зйомках і поділиться з вами світлинами зі знімального процесу:

Фільм покажуть о 17:30 в Підземному переході “Ваґабундо” (вулиця Пилипа Орлика, 7). Вхід вільний.

Інформатор також буде присутнім на показі і транслюватиме його на нашій Facebook-сторінці.

Чекатимемо вас.

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору