Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вербував українців і намагався випитати про “Азов”: СБУ оголосила підозру прикордоннику з росії

Особа – Андрій Новіков, 1993 року народження. Працює прикордонником у псковській області. Чоловік хотів створити мережу агентів з громадян України і дізнаватися через них інформацію про підрозділи Збройних сил та Національної гвардії, зокрема Окремий загін спеціального призначення НГУ «Азов».

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пресслужбу СБ в Івано-Франківській області.

“Від свого керівництва представник фсб отримав вказівку вербувати громадян України для використання їх на шкоду безпеці нашої держави.
Під час чергувань на прикордонних пунктах пропуску Новіков безпідставно зупиняв українських громадян та відводив для особистої бесіди”, – написали у пресслужбі.

Також додали, що особу цікавили комплектування наших військових, інформація про розташування військових об’єктів, чисельність особового складу, рівень його підготовки та інші дані, що становлять державну таємницю.

Від громадян, які погодилися на співпрацю з прикордонником і повернулися в Україну, чоловік очікував таку інформацію. Листувався з ними через чати в месенджерах.

У пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури додали, що для виконання завдань фсб ворожий агент хотів завербувати жителя Івано-Франківщини. Той доручив прикарпатцю зібрати та передати дані щодо військових частин регіону, їх бойових можливостей та озброєння.

Слідчі Служби безпеки оголосили прикордоннику про підозру за ч. 2 ст. 15 ст. 114 КК України – замах на шпигунство.

Йому загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.

Викриття шпигуна проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Захотів заробити і попрощався з 153 тисячами гривень: як у Франківську аферисти вкрали гроші.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору