Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від серця до серця. У Франківську Ольга Деркачова презентувала нову збірку

Сьогодні, 23 травня, в Івано-Франківську письменниця Ольга Деркачова презентувала книгу поезій «Серце».

Пише Інформатор.

Презентація відбулася в Івано-Франківській обласній науковій бібліотеці імені Івана Франка. Модерував професор Іван Монолатій.

У збірку «Серце» увійшло понад 50 поезій. Збірка побачила світ у видавництві «Дискурсус». Вона видана у межах проєкту “Перший рукопис”. Дизайн – лаконічний і стильний, над обкладинкою працювала Ірена Яніцька.


Як каже авторка, тут вірші, які склалися у цілісність змістовно і тематично.

«Інший версій не було. Багато віршів про любов – і до Батьківщини, і до найрідніших. А любов йде від серця. Я не хотіла робити розділів. Серце голосніше бʼється, і коли звістки радісні, і коли погані. Зараз ми живемо на межі з трагічним і щасливим, у час емоційних гойдалок. Десь за таким принципом я і розташовувала поезії», – каже письменниця.

Зі слів Івана Монолатія, Ольга Деркачова майстерно володіє словом, а ця збірка – маніфест проти забуття наших героїв.

“Ольга Деркачова відома всім нам як письменниця доброго гатунку, письменниця, яка майстерно володіє художнім словом. Звісно, прихильники Ольги Деркачової здогадувалися, що вона пише поезію. Жаль мені, що ця збірка виходить під час повномасштабної війни. Це не могло не відобразитися на змісті поезій. Тут є і біль, і печаль, сподівання на перемогу, житєєствердність. Ольга Деркачова відома як авторка дисертації про поезію ХХ ст. Мені здається, це дуже відчувається”, – каже він.

І справді поезія припаде до душі всім поціновувачів поезії.

Ольга Деркачова – івано-франківська письменниця, докторка філологічних наук, професорка ПНУ ім. В. Стефаника. Авторка романів “Дім Терези”, “Коли прокинешся”, та збірок оповідань “Синдром підсніжника”, “За лондонським часом”, “Повидло з яблук”, “Гуртівня штучних квітів”, “Трикотажні метелики”, “Переписник пані Мулярової” (у співавторстві з Іриною Фіщук) та інших. Ми уже писали про малу прозу письменниці – чуттєву і тонку.

Більше про нову збірку – читайте тут.

Читайте також: Книга на вихідні. “Серце” Ольги Деркачової.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору