Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Калуська поліція виписала штраф за неправдивий виклик – жінка звернулася до суду

У Калуші жінка звернулася до суду, бо не схотіла платити штраф за неправдивий виклик поліції.

Повідомляє Інформатор з посиланням на на пресслужбу Калуського міськрайонного суду.

Жінку притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП, вона мала сплатити 3 400 грн. штрафу.

3 січня цього року здійснила неправдивий виклик поліції та повідомила про грабіж, якого не було. З її слів вона посварилася зі знайомим, чоловік забрав у неї телефон, не хотів повертати і поїхав. Жінка попросила іншого знайомого дати телефон і зателефонувала в поліцію. Телефон було повернуто мамі потерпілої.

Поліція подала відзив на цю позовну заяву, оскільки категорично не погоджуються з вимогами позивачки, вважають їх необґрунтованими, такими, що не відповідають  нормам діючого законодавства.

“В матеріалах справи відсутні достатні докази, які б підтверджували наявність у позивача прямого умислу на вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183 КУпАП. Тому на переконання суду в діях позивачки  суб’єктивна сторона адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183 КУпАП, відсутня, а тому позов є підставний та підлягає до задоволення”, – йдеться у повідомленні.

Постанова поліцейського про притягнення до адміністративної відповідальності позивачки скасували, а провадження закрили.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору