Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що відбувається з українською журналістикою: думка редакторів

У дискусії про роль журналіста у часи війни та кризи взяли участь редактори видань “Українська Правда”, “НВ”, “Ліга.нет” та “Суспільне”. 

Пише Інформатор.

Чи затребувана якісна журналістика в час, коли телеграм-канали й соцмережі стали найоперативнішим джерелом інформації? “Люди хочуть фастфуду“, — розпочав дискусію Вадим Карп’як, ведучий програми “Свобода Слова” на телеканалі ІСТВ.

Із цим не погоджується редакторка відділу новин “Суспільного” Ангеліна Карякіна: “Журналістика суспільного інтересу має бути ближчою до людей. В мене нема відчуття тотальної катастрофи, в якій ми маємо думати про те, як знищити колективного Арестовича чи телеграм-канали“. Вона додає, що це нормально, коли люди хочуть зрозумілих відповідей на свої запитання, тому одне із завдань журналіста — допомогти знайти їх.

Потрібно не воювати з аудиторією, а жити з нею, шукати відповіді на складні питання  чи намагатися дати їм якісних спікерів“, — вважає Петро Шуклінов, головний редактор “Ліга.нет”. Мозок людини влаштований так, що він шукає захисту від стресу й не може в цьому стресі перебувати вже півтора роки, каже він. Люди шукають Арестовичів не тому, що вони нерозумні — вони хочуть заховатися. робота журналіста на думку Петра Шуклінова — ставити важливі новини на першу сторінку, але разом із цим давати й такий контент, у якому людина зможе знайти підтримку й затишок.

Севґіль Мусаєва, головна редакторка “Української правди”, розповідає, що прагне виховувати читача хорошою і якісною журналістикою. Так само Севґіль вважає, що не можна відгороджуватися від непростих питань: “Коли ми не уникаємо складних тем, ми поважаємо нашу аудиторію“. Окрім цього, редакторка “Української правди” розповіла, чому видання публікує заяви російських посадовців: “Ми не можемо жити в інформаційному вакуумі й ігнорувати росію: всі їхні заяви мають бути задокументовані, люди мають розуміти, що вони кажуть. Такі новини ми подаємо в контексті“.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору