Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У поліклініці ОКЛ допомагають діагностувати і подолати ПТСР

У поліклініці обласної клінічної лікарні в Івано-Франківську допомагають діагностувати ПТСР.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис на сторінці лікарні у фейсбуку.

Поліклініка пропонує ефективні методики подолання ПТСР – посттравматичного стресового розладу. Психологиня Леся Мироняк радить прислухатися до своїх думок, почуттів і станів тим, хто пережив травматичну подію чи був її свідком. Коли є виражені фізіологічні реакції – серцебиття чи тремор у відповідь на спогади про травматичну подію, страх, жах, гнів, з’являється почуття провини або сорому – це сигнали ПТСР.

За словами фахівчині, тривожні сни, флеш-беки, у яких ви почуваєтеся або дієте так, ніби травматична подія відбувається знову аж до повної втрати відчуття реального часу, є бажання уникнути болісних спогадів, важко чи навіть неможливо згадати їх важливі моменти, – це має насторожувати. також симптомами розладу є часті мимовільні болісні спогади про травматичну подію, втрата інтересу до справи, яка колись була важливою або приємною, відчуття ізольованості, проблеми із зосередженістю чи надмірна пильність, труднощі в переживанні позитивних емоцій, щастя, задоволення, любові, посилена дратівливіть, спалахи гніву і поведінка, спрямована на самоушкодження.

Якщо один або більше симптомів зі списку тривають більше місяця, то варто звернутися за допомогою до фахівця з психічного здоров’я: психолога, психотерапевта або психіатра.

Звертайтеся в поліклініку обласної клінічної лікарні. Тут консультують офлайн, а запис можливий онлайн та за телефонами:

  •  0 (342) 528 513
  •  0 (66) 103 06 95
  •  0 (95) 894 0662

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору