Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Треба чи ні: думка мешканців Франківська про жіночі купе | опитування

Нещодавно в “Укрзалізниці” оголосили про можливість запровадження жіночих вагонів. Сталося це після подання відповідної петиції, аргументуючи позицію цілями безпеки.

Розповідає Інформатор.

Петиція на сайті з’явилася 15 травня. Станом на сьогодні, 25 травня, уже є більше 24 тисяч голосів із 25 необхідних. У тексті петиції йдеться:

“Просимо виділити принаймні один окремий вагон для жінок і, відповідно, окремий для чоловіків в усіх потягах АТ “Укрзалізниця”, які слідують маршрутом довше 6 годин. У випадку відсутності місць у “змішаних” вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр “стать” при купівлі квитка”.

Також у тексті звернення йшлося про непоодинокі випадки домагання з боку чоловіків та навіть зґвалтування. Тож авторка тексту Ольга Ожогіна зазначає, що виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів.

“Укрзалізниця” у свою чергу прокоментувала, що жіночі купе можна створити за трьох умов:

  • розробити IT-рішення,
  • внести зміни до нормативних актів,
  • проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Поряд з цим компанія вже працює над комплексним підвищенням безпеки поїздок: “усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника”. 

А що думають мешканці Івано-Франківська про запровадження жіночих купе — дивіться у відео:

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору