Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Ведмедик Барні — спонсор тероризму: НАЗК внесло компанію Mondelez International до списку спонсорів війни

Mondelez International не покинула ринок росії із початком повномасштабної війни. НАЗК внесло компанію до списку бізнесів-спонсорів війни проти України.

Пише Інформатор із посиланням на сайт НАЗК.

Компанія з річним доходом близько $26 млрд і представництвами в 160 країнах світу, на російському ринку відома як ТОВ “Мон’дэлис Русь”. Вона має три заводи: фабрику “Большевик” (печиво “Юбилейное”, “OREO”, “Медвежонок Барни”, крекери “TUC”), виробництво в Покрові (шоколад “Alpen Gold”, “Воздушный”, “Milka”, батончик “Picnic”), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка “Dirol”, льодяники “Halls”).

Компанія є лідером кондитерського ринку за виробництвом шоколаду, шоколадних цукеркок та бісквітів. Також вона займає друге місце в категорії “Жувальна гумка та карамельки”.

За 2022 рік прибуток російського філіалу Mondelez International склав $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік). Компанія поповнила російський бюджет на понад $61 млн податків.

“Це – суха фінансова статистика, яка вимірюється життями українських дітей, які більше ніколи не скуштують “Ведмедика Барні”, – кажуть у НАЗК.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну співробітники Mondelez в Балтійському регіоні, що охоплює Литву, Латвію та Естонію, надіслали петицію генеральному директору компанії Дірку Ван де Путу з проханням припинити весь бізнес в Росії. Реакція Mondelez була формальною – компанія призупинила інвестиції та вкладення в рекламу на росії, проте фінансові показники кажуть, що Mondelez досі бачить російський ринок як перспективний.

“Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Проте водночас лукаво розширює свою діяльність в країні-агресорці й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету. Який витрачається в тому числі й на ракети, що вбивають українських дітей”, – додають у пресслужбі НАЗК.

Читайте також: НАЗК внесло OTP Bank до міжнародних спонсорів війни

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору