Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як пройшов пробіг “Слідами Галицької Трансверсальної залізниці 2023”

21 травня на Прикарпатті пройшов п’ятий щорічний пробіг “GTR Trail Ostbahn 2023”. Сьогодні, 26 травня, організатори пробігу розповіли про його результати.

Повідомляє Інформатор.

Співоорганізатор події Дмитро Романишин ділиться, що цього року близько половини учасників приїхали до Франківської області з інших регіонів України. На пробіг зареєструвалося 139 дорослих учасників і 35 дітей. 5 років тому, коли пробіг організовували вперше, участь брало 50 атлетів.

Загальна відстань складала 34 кілометри й відтворювала маршрут Галицької Трансверсальної залізниці. Траса розпочиналася із Хриплина, де до 1944 року й була залізниця. Далі бігуни вирушали до Тисмениці паралельно з Тисменицьким шосе, забігали до Тисмениці, після чого з об’їздної рухалися до Дністра через Клубівці, Олешів та інші села.

Учасники пробігу змагалися на чотирьох дистанціях: три для дорослих і одна для дітей. Відстані для дорослих складали 34, 16 і 9,5 кілометрів.

На дистанції 34 кілометри переможцями стали тернополянин Ігор Заремба й франківка Ольга Продан. Забіг на 16 кілометрів найшвидше здолали Сергій Сухінський та Ганна Дубчак, а на 9,5 кілометрів — Денис Марчук та Юлія Радченко.

Серед дітей найшвидшим став Ярослав Бойко з Монастириська.

Першою метою заходу було провести його на достойному рівні у воєнний час. Це, за словами Дмитра Романишина, вдалося, адже учасники відгукнулися про свій досвід позитивно. Друге завдання – допомога нашим воїнам. Реєстрація для дорослих учасників вартувала 500 гривень і всі виручені кошти спрямували на купівлю дрона Mavic 3 з тепловізором. Наразі організатори співпрацюють із коломийським священником Миколою Остафійчуком, аби придбати дрон і якомога швидше відправити його військовим.

Також організатори наголосили про необхідність інформаційної підтримки пробігу, щоби про нього дізналися й мали змогу долучитися більше учасників.

Читайте також: На Франківщині пройде благодійний забіг, гроші з якого підуть на купівлю дрону

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору