Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

В Україну повернуться податкові перевірки та штрафи

З 1 липня 2023 року в нашій країні планують повернутися до податкових перевірок довоєнного часу. Також хочуть штрафувати за невикористання реєстраторів розрахункових операцій. 

Пише Інформатор.

Як повідомив у своєму Teleram-каналі Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, влада планує ухвалити законопроєкт №8401:

“Надважливим для продовження програм фінансування є прийняття законопроєкту 8401, відновлення середньострокового бюджетного планування, а також утримання від необдуманих та популістських ініціатив, що завдають прямої шкоди бюджету та державі у війну”.

В цьому законопроєкті сказано про те, що податкові перевірки повернуться. Теж саме стосується й штрафів за невикористання РРО.

“Щодо затвердження законопроєкту про податкову політику та адміністрування податків, підготовленого в рамках Моніторингової програми із залученням Ради виконавчих директорів МВФ (тобто прийняття Верховною Радою законопроєкту 8401 про повернення довоєнних правил оподаткування), то реалізацію українською владою цього маяка заплановано на кінець червня 2023 року”, написала Народна депутатка України Ніна Южаніна.

Тепер щодо РРО та ПРРО (програмнго реєстратора розрахункових операцій). З 1 січня 2022 року всі ФОП на єдиному податку 2, 3 і 4 груп, які приймають будь-які оплати від клієнтів, повинні були розпочати роботу з РРО або ПРРО. Після 24 лютого 2022 року прийняли мораторій на перевірки. Однак з липня цього року перевірки та штрафи за невикористання РРО повернуться. Це означає, що до 1 липня всі ФОП 2-4 груп повинні розпочати роботу з РРО/ПРРО.

Радимо не затягувати цей процес і вирішити питання якомога швидше.

Читайте також: Електроенергії не вистачило: одна з країн Європи допомагала Україні зі світлом.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору